Tigger vant 210 000 på skrapelodd

(Dagbladet): Et impulskjøp av et skrapelodd kan forandre livet til den hjemløse rumenske tiggeren «Lucian» i Sverige.

Etter at en lang dag utendørs var over, gikk han forbi en tobakkskiosk i Gøteborg. Med noen av de 59 kronene han hadde tjent den dagen, kjøpte han et skrapelodd. Han skrapte. Gevinsten var en bil til en verdi av 287 000 svenske kroner.

Det var det svenske gatemagasinet Faktum først fortalte historien om «Lucian», skriver svenske Expressen. De ga ham navnet «Lucian» i sin artikkel om den heldige vinneren.

Valgte penger framfor bil

I stedet for bilen, valgte «Lucian» å ta ut premien i penger. Den summen teller 210 000 svenske kroner, og tiggeren har visstnok planene klare for dagen han får dem.

- Jeg vil så gjerne bygge meg et hus hjemme i Romania. Jeg er hjemløs der også, sier han til Faktum, ifølge Expressen.

Bodde under bro

Faktum møtte tiggeren i den svenske byen han har tigget i. Det blir ikke spesifisert hvilken by det dreier som om, men «Lucian» skal visstnok komme fra Sibiu i Romania og har bodd med andre tiggere fra samme by under en bro i den svenske byen.

Han hadde vanskelig for å tro at han hadde vunnet, premien. For kona var det enda litt vanskeligere, ifølge Expressen.

- Kona mi tror meg ikke og jeg forstår henne. Jeg kan knapt tro det selv. Da jeg traff tobakkshandleren igjen og han forklarte at jeg hadde vunnet, ble jeg glad. Iblant tror jeg at Gud sendte meg hit, sier han til Faktum.

Reiste til Gøteborg

Etter at «Lucian» hadde skrapt fram gevinsten, reiste han til Gøteborg. Nå har «Lucian» reist hjem til sin hjemby i Romania. Det forteller Aaron Israelson, Faktums redaktør til Expressen.

- Han dro tilbake for å opprette en bankkonto. Det har han aldri hatt før og må ha hvis Folkespel skal føre over pengene. For de skal han kjøpe en tomt og bygge et hus for seg og sin familie, sier Israelson til den svenske avisa.

Redaktøren fungerte også som tolk da Folkspel ringte lodd-vinneren «Lucian».

- Jeg blir så rørt. Iblant når man ringer til vinnere og forteller at de har vunnet en bil sier de «hva skal jeg med en bil?» Denne mannen er hjemløs og skal bygge hus for pengene. Det er vanskelig å forstå, sa Eva Kåpe ved Folkspel til Faktum etter samtalen med «Lucian», ifølge Expressen.

Kommer tilbake

Israelson fikk også en fiste beskjed fra «Lucian» før han satte seg på bussen til Romania, ifølge Expressen.

- Han sa: jeg vil komme tilbake til Sverige fordi landet har vært så god mot meg, men da kommer jeg ikke tilbake som tigger.

Sunday, December 21st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments