Siktet for drapsforsøk på imam: Han er veldig overrasket

(Dagbladet): Mannen som er pågrepet og siktet for å ha angrepet imam Nehmat Ali Shah (57) nekter straffskyld. Det opplyser hans forsvarer Kai Vaag til Dagbladet.

- Han sier han er veldig overrasket over at han er pågrepet. Han ønsker å snakke med politiet så fort som mulig, sier advokat Vaag.

Forventer å bli løslatt

Mannen skal avhøres i morgen tidlig.

- Han forventer å bli løslatt etter avhøret. Han sier han ikke har kjennskap til saken i det hele tatt, sier Vaag.

Mannen er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

- Mannen vil bli avhørt så snart som mulig, og vurdert fremstilt for varetektsfengsling senere i uka. Mannen, som er i 30-årene, er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet.

Mannen er i 30-årene, og er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse. Han er tidligere straffedømt.

Moskeens styreleder Ghulam Sarwar sier de er lettet over pågripelsen.

- Vi er lettet over at det er en pågripelse, og at saken går sin gang. Det er mange som har vært utålmodige, og jeg har følt at jeg har måttet forsvare politiet. Men jeg har visst at de har jobbet hardt med saken, de har gjort en bra jobb, sier Sarwar til Dagbladet.

Forsøkt drept

Shah ble forsøkt drept da han for to uker siden var på vei hjem fra kveldsbønnen. Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen er Norges største, målt i antall medlemmer.

Ytterligere to menn er siktet i saken, men det er rent rutinemessig, da politiet måtte sikte dem for å kunne ransake boligen deres. En av de to mennene hadde tidligere en lederrolle i moskeen, men har vært i konflikt med den siden midten av 2000-tallet, og fikk i 2011 et besøksforbud mot imamen, som senere ble opphevet av lagmannsretten.

Monday, June 30th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments