Raser over ny Pepsi Max-flaske: Smakte som om brusen hadde gått ut på dato

(Dagbladet): Det har de siste dagene gått varmt på Facebook-siden til Pepsi Max Norge.

Det er tydelig at mange av kundene rett og slett misliker de nye mykplasflaskene til den populære brusen, og da Pepsi Max selv ba om en tilbakemelding på de nye mykplast-flaskene, bruset kommentarfeltet over. I tillegg er det mange kritikere som har publisert på gruppa selv.

«Jeg har jo drukket mye Pepsi Max, men nå blir det mindre. Det smaker plastikk av pepsi maxen i den nye flaska. Kanskje avgir myk plast mer smak enn hard plast? For brusen skulle ikke ha vært gått ut på dato, men den smakte som om den hadde gjort det» skriver en bruker under posten der Pepsi Max spør hva folk synes om den nye flaska.

Like god kvalitet

Flere melder at de mener kullsyren forsvinner fort etter flaskene er åpnet, og noen melder til og med at de har helt ut mye av brusen etter åpning.

«Takk til Pepsi Max Norge! Dei nye flaskene var akkurat det påskuddet eg trengte til å redusere/kutte forbruket av Pepsi Max. Mindre smak, mindre kullsyre, upraktiske i bruk! Nå blir det i beste fall ei flaske i ny og ne …» skriver en bruker på Facebook-siden.

Det er bryggeriselskapet Ringnes som produserer de nye flaskene og leverer Pepsi Max i Norge. De sier de de nye flaskene et nøye testet over flere år.

- Vi har jobbet med konverteringen i to år, og brukt tida godt. Endelig har også vi kommet over på de resirkulerbare engangsflaskene. Og jeg kan betrygge alle om at de nye flaskene leverer, og vil fortsette å levere, den samme gode kvaliteten de er vant til. Det stemmer ikke at kullsyren forsvinner fortere enn på de gamle flaskene som enkelte hevder, sier markedsdirektør i Ringnes, Joakim Sande til Dagbladet.

Den nye flaska er i mykplast og er gjenvinnbar. Noen brukere på Facebook klager også på at flaska er vanskeligere å holde. Sande forstår at folk reagerer når de får et nytt produkt.

- Når forbrukerne har vent seg til det, setter de nok pris på at de får en ny, lett og pen flaske hver gang de kjøper Pepsi Max. I tillegg gir den flaska vi nå har lansert et mindre miljøfotavtrykk enn den tidligere flaska. Det er viktig for oss, sier han. 

Flaska ble lansert i begynnelsen av november, og Sande påpeker at denne typen emballasje er allerede blir brukt på brusflasker i mange land i verden for øvrig.

Tar tilbakemeldinger seriøst

Det har kokt på sosiale medier, og Pepsi Max-teamet har også vært villige til å svare på Facebook. Sande sier de tar tilbakemeldingene fra kundene på største alvor.

- Vi tar alle tilbakemeldingene fra forbrukerne på største alvor, og setter stor pris på engasjementet, sier han.

Det er også de som forsvarer den nye flaska under Facebook-innlegget:

«Pepsi Max har jo fått MASSE kritikk for at de ikke har hatt de myke flaskene. Og nå som de myke flaskene kom så får de også kritikk for at flaskene er for myke» skriver en.

Om reaksjonene på Facebook gir et balansert bilde av hva alle Pepsi Max-drikkere i landet mener om den nye emballasjen er heller ikke sikkert.

- Jeg konstaterer at det kan være lettere å gi uttrykk for negative ting på sosiale medier, men vi tar det fortsatt på alvor. Vi jobber for å hjelpe forbrukerne til å forstå at flaskene ivaretar kvaliteten, sier han.

Sunday, November 30th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments