- Pokker heller, kvinne, du er litt av et stykke

(Dagbladet): Shoshana B. Roberts er kvinnen som uten å si et ord har fått sagt hva hun mener til en hel verden. Dagbladet var blant mange som i går omtalte videoen hvor Roberts går gjennom New Yorks gater i svart bukse og t-skjorte, og får en rekke tilrop fra tilfeldige menn.

I løpet av ti timer med opptak skal det være snakk om er enn 100 tilrop. Videoen er allerede både elsket og hatet, og selvsagt også misforstått.

Fox News-programmet The Five plumper nok ned i sistnevnte kategori representert ved noen av programlederne.

«Hun fikk 100 tilrop, la meg legge til nummer 101. Pokker heller, kvinne, du er litt av et stykke» utbrøt Bob Beckel.

Det er avisa Independent som omtalte saken først.

En av de andre programlederne kunne på sin side ikke forstå hvordan kommentarene kunne forstås som sjikanering, mens Greg Gutfield mente mennene var i sin fulle rett til å komme med tilrop.

- Hun finner feil ved menn som sier hei til henne på gata, noe som kanskje er den eneste måten deres å ta kontakt med en kvinne på. Det er deres bar, og hun går tvers gjennom den. Hun ville nok ikke følt det på samme måte hvis disse mennene var på en bar eller supermarked, sa han.

- Traff en nerve

Samtidig har Roberts måtte tåle trusler om voldtekt i kommentarfeltet på Youtube.

- Jeg vil ikke gå for mye inn på det. Men disse negative kommentarene viser jo helt tydelig at vi traff en nerve, sier Roberts i et tv-intervju, som du kan se utdrag av i denne artikkelen. 

- Det er så mange opptak folk ikke har sett. Og dette var bare en dag. Den dokumenterte ikke forrige måned da jeg ble klådd i skrittet, eller da jeg ble kløpet i sida og rumpa, sier hun til The Guardian.

- Bare én hvit mann

Så langt er videoen sett mer enn ti millioner ganger. Og selv om mange mener prosjektet er viktig, er andre kritisk til det som blir vist i videoen.

Hanna Rosin skriver for anerkjente The Atlantic og blogger for Slate. Hun er en av dem som stusser over at det nesten utelukkende er mørkhudete og latinamerikanske menn som roper etter Roberts. I videoen kan du se én hvit mann som sier «nice».

Rosin skriver videre at de som trakasserer står og henger på gatehjørner midt på dagen, i klær som ikke akkurat tyder på at de har lunsjpause.

Støy ødela

Videoen er laget i samarbeid mellom organisasjonen Hollaback og markedsføringsfirmaet Rob Bliss Creative.

Kritikken på det etniske utvalget fikk firmaet til å komme med tilsvar via Reddit, skriver Hanna Rosin.

Her skriver Rob Bliss Creative at hvite tross alt er en minoritet i New York, og at de derfor naturlig nok er i mindretall i videoen. At hvite er nesten fraværende forklarer han med at de fleste tilropene fra hvite ikke ble fanget på kamera, eller ble sjenert av støy fra blant annet sirener.

Friday, October 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments