Også SAS-kunder kan rammes av Lufthansa-streiken

(Dagbladet):  Lufthansa opplyste mandag formiddag at de vil kansellere majoriteten av flygingene fra onsdag til fredag.

- Om lag 3800 flyginger vil bli kansellert, sier Lufthansas pressesjef i Europa, Martin Riecken, til Dagbladet.  

Over 425 000 passasjerer blir rammet av streiken.

Flybillettene kan bookes om eller refunderes uten ekstra kostnader, opplyser flyselskapet.

Mellomlanding

Lufthansa har i snitt 14 flyginger til Norge per dag.

- Vi vil kansellere mer eller mindre alle flyginger. Men vi vil anbefale alle å sjekke flyavgangen på våre nettsider, sier Riecken.

Klokka 22 viser en opptelling på nettsidene at i alt 60 flyginger så langt er kansellert. 38 til og fra Oslo, 16 til og fra Stavanger og seks til og fra Bergen. Dette tallet har imidlertid variert en del i løpet av kvelden.

Sjekk om din flyging er kansellert her.

Streiken rammer ikke bare de som skal til eller fra Tyskland med Lufthansa. SAS har en samarbeidsavtale som gjør at mange av dem som booker reise til utlandet gjennom SAS, reiser med et Lufthansa-fly på deler av reisen.

Dermed kan disse passasjerene også få merke den varslede streiken denne uka.

- Vi har en del avganger til Tyskland hver dag. Vi oppfordrer passasjerene til å sjekke med Lufthansa om de skal videre, sier pressesjef i SAS Sverige, Henrik Edström, til Dagbladet.

Ifølge E24 innebærer avtalen med Lufthansa også at noen av dem som er rammet av flystreiken, blir overført til SAS-fly på de strekningene der dette er aktuelt.

Beklager

Flyginger som opereres av Lufthansas datterselskap, som Swiss, Eurowings og Lufthansa Cityline, vil stort sett gå som planlagt.

Der hvor det er mulig, vil disse selskapene ta i bruk større fly og dermed kunne frakte en del av de rammede passasjerene med disse flyene.

Flygerforbundet Cockpit varslet streiken i forrige uke. Flygerne krever høyere lønn og bedre pensjonsvilkår. Analytikere har anslått at en streik i tre dager vil koste dem mellom 250 og 430 millioner kroner, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 

- Jeg beklager på det sterkeste at Cockpit ikke er beredt på å finne en løsning gjennom forhandlinger og uten en arbeidskonflikt, sier Lufthansas personalsjef Bettina Volkens i pressemelding.

Monday, March 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments