- Narkosiktet har ingen personlig vendetta mot Eirik Jensen

(Dagbladet): Den 47 år gamle bærumsmannen Gjermund Erik Cappelen hevder han over en 20-årsperiode har betalt Eirik Jensen (56) store summer for hjelp til å innføre hasj til Norge.

47-åringens advokat Benedict de Vibe sa til TV2 i går at klienten har fortalt at det totalt skal dreie seg om 20 tonn hasj, verdt over 2 milliarder kroner på gata.

Eirik Jensen benekter på det sterkeste å ha gjort noe kriminelt. 

- Har motiv

På spørsmål om hva som gjør at 47-åringen nå kommer med disse opplysningene, svarer advokat Benedict de Vibe at klienten har et motiv.

- Han har ingen personlig vendetta mot Eirik Jensen, men han har et motiv. Han har delt dette med spesialenheten, sier de Vibe.

- Men hvorfor vil han snakke seg selv inn i en sak der det skal være smuglet inn 20 tonn hasj?

– Grunnen er ikke så viktig, det får komme senere, det er innholdet i forklaringen som er det vesentlige. Vi får se hva som blir igjen av de 20 tonnene når siktelsen er ferdig. Foreløpig har han bare rukket å forklare seg detaljert om noen forsendelser, for det har vært så mye å forklare seg om, sier de Vibe.

Gjermund Erik Cappelen, som tidligere het Gjermund Thorud, ble pågrepet av politiet i Asker og Bærum før jul.  Han var da i besittelse av nær 90 kilo hasj og rundt to millioner i kontanter. I flere lange avhør med Spesialenheten for politisakers har han forklart seg om kontakten med Jensen.

En rekke kilder Dagbladet har snakket med – både i politiet og i et kriminelt miljø tett på 47-åringen – mener imidlertid det er usannsynlig at omfanget har vært så stort, og at Jensen kan ha tatt en aktiv rolle i smuglingen som Cappelen hevder.

Ikke kjent med beskyldningene

Eirik Jensen er ikke kjent med de alvorlige beskyldningene mot ham som er blitt framsatt i mediene de siste dagene. Politilederen har tilgang til TV og aviser på cella, men har valgt å ikke benytte seg av dette.

Derimot ønsker han snarest mulig å bli kontrontert med beskyldningene som danner grunnlaget for Spesialenheten for politisakers siktelse mot ham. Han har bedt om å bli avhørt på nytt nå i helga, et ønske som etter alt å dømme vil bli etterkommet.

- Han har det selvfølgelig ikke godt, men bedre enn de to første døgnene da han satt på glattcelle. Han er i ferd med å komme til krefter og er innstilt på å forsvare seg i form av å gi mest mulig informasjon, sier forsvarer Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Friday, February 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments