Lot seg rekruttere til pyramide av Charter-Svein. Dette var 200 dollar rett i YOLO-potten

(Dagbladet): Trygdekontoret-programleder Thomas Seltzer bekrefter overfor Dagbladet at Svein «Charter-Svein» Østvik rekrutterte ham til pyramidespillet Zeek Rewards under Norges-turneen «Trygd across Norway» i 2012. Seltzer var programleder for NRK-programmet, mens Østvik var gjest.

- Trygdekontoret var på turné, det var vel i 2012, og Svein var med på noen av kveldene. Han er en god venn og en mann jeg setter veldig pris på, og spurte om jeg «skulle tjene masse penger», sier Seltzer til Dagbladet.

Bare moro

-  Jeg ga 100-200 dollar som jeg visste at jeg kom til å miste. Det var bare moro.

- Jeg visste at jeg aldri kom til å tjene noe på det, men noen ting må man gjøre her i livet, i hvert fall når det er pyramidespill og min gode venn Svein, sier Seltzer.

- Jeg luktet selvfølgelig lunta. Men mitt første livsmotto er at man skal LOLe litt her i livet, mitt andre motto er YOLO — du lever bare en gang. Dette var 200 dollar rett i YOLO-potten.

En annen Oslo-mann som ble rekruttert av Østvik lot seg intervjue i Dagbladet i går, og var kritisk til Østviks rolle i Zeek Rewards.

Ingen lurendreier

- Pyramidespill har eksistert siden tidenes morgen, man husker jo dette fra kjedebrev på 1980-tallet. For meg var dette en slags blanding av nostalgi og moro. Å sutre over at man mister penger i pyramidespill, det er som å sutre over at du har tapt penger i pyramidespill – det finnes ingen bedre analogi, sier Thomas Seltzer.

Seltzer sier han ikke på noen måte vil sverte sin gode venn Østvik, og at han bare vil Østvik vel.

- Svein er ingen lurendreier. Dette blir som om jeg puttet penger på en enarmet banditt med ansiktet til Charter-Svein – da kan jeg ikke løpe til Forbrukerombudet etterpå. Det blir bare tull.

- Et offer

Svein Østvik sier han er glad for å høre støtteerklæringen fra Thomas Seltzer.

- Det var hyggelig å høre, sier Østvik til Dagbladet.

Han bedyrer at han selv også bare er et offer i saken.

- Jeg er også blitt lurt, vi er alle ofre i denne saken. Det er veldig leit at dette var et useriøst selskap, sier Østvik til Dagbladet.

- Det er overhodet ikke riktig at jeg har tjent penger på dette, jeg har bare vært inne i noen måneder. Jeg er et offer selv.

Flere tiltalt

Det var på torsdag at Dagbladet avslørte hvordan Ole Ivars-vokalist Tore Johansen og TV-profil og investor Svein «Charter-Svein» Østvik hadde satt inn penger i den enorme amerikanske ponzi-svindelen Zeek Rewards.

Dagbladet får opplyst at omkring 700 nordmenn var involvert i Zeek Rewards-pyramiden. Flere av dem er såkalte pyramidegjengangere, kjent fra flere norske og internasjonale pyramidekollapser. Samtidig som Zeek Rewards i 2012 ble stengt og alle midler frosset, ble toppene i selskapet tiltalt for sine roller.

Den tidligere sykehus-tryllekunsteren Paul Burks, hadde i løpet av bare halvannet år skapt det som ifølge Huffington Post er blant de største Ponzi-svindlene i USA noen sinne. «Siden Januar 2011 fram til i dag har de tiltalte generert med enn 600 millioner dollar fra rundt én million investorer… Det som er ukjent for investorene er at Zeek-rewards i virkeligheten er et enormt Ponzi og pyramidespill.», het det i tiltalen.

Monday, March 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments