«Konsernsjefen forsvant, det meste av selskapets penger er borte»

Finansdirektør Chi Kwong Cliffords medarbeidere i skoprodusenten Ultrasonic sendte i dag ut en av de aller dårligste nyhetsmeldingene i Frankfurt-børsens historie.

«Siden helga har han ikke vært i stand til å få kontakt med selskapets konsernsjef, Qingyong Wu, og selskapets operasjonsdirektør Minghong Wu», sto det der.

Borte vekk

Business Insider skrev om saken tidligere i dag, og har senere fått følge av en lang rekke medier verden over.

Undersøkelsene finansdirektøren etterhvert satte i gang, munnet ut i en urovekkende konklusjon: De to topplederne er «ikke mulige å spore».

Som for å gjøre marerittet komplett, fikk finansdirektør Chi Kwong Clifford en om mulig enda verre nyhet fra selskapets regnskapsavdeling – at mesteparten av selskapets penger har blitt overført til steder «utenfor selskapets innflytelse».

Børsknall og -fall

Det tok ikke lang tid før de dårlige nyhetene fikk synlige utslag på aksjekursen til skofirmaet, som har flere datterselskaper i Kina. Fra det øyeblikket de dårlige nyhetene ble kjent, stupte aksjen ifølge Bloomberg med 79,3 prosent.

Ifølge finansdirektørens melding skal det likevel være en sekssifret pengesum i behold, slik at selskapet for øyeblikket greier å betale sine forpliktelser.

Skjebnens ironi er at det egentlig var finansdirektør Chi Kwong Clifford som skulle forsvinne fra selskapet, og ikke hans to kolleger i ledergruppa.

Jobber på spreng

Ifølge ei melding sendt ut før helga, skal han gi seg i stillingen fra den 30. september av familiære grunner, og for å tilbringe mer tid med familien i Hong Kong.

I stedet jobber han nå hardt for å finne ut hva som egentlig har skjedd, i samarbeid med myndigheter og forretningspartnere.

«Så snart som nye, pålitelige fakta kan bekreftes, vil de bli offentliggjort umiddelbart», heter det i dagens melding fra Ultrasonic.

Tuesday, September 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments