«Jeg liker ganske enkelt ikke arabere, pakistanere og somaliere»

«Journalist Halldor Hustadnes i Dagbladet har fått tips. Det kom fra en venn av meg på Facebook, som kanskje ikke var så god venn likevel. Tipset er løsrevet og tatt ut av sin sammenheng. Det var en privat diskusjon på min Facebook-side som kun var tilgjengelig for venner.

Jeg liker ikke islamisme.

Det ville vært en mer presis formulering. Det var dumt av meg å bruke folkegrupper som synonym for islamisme og en rekke uheldige forhold man finner i islamske land. En dumhet slik man gjerne sier i privat lag.

Utgangspunktet var en nyhetssak om ISILs framferd i Syria og Irak, og deres beordring om kjønnslemlestelse av millioner av kvinner, og et sleivete spørsmål fra meg om hvor Mads Gilbert er i denne sammenheng.

Spørsmålet var om andre og større humanitære katastrofer får like stor oppmerksomhet i norsk presse som Gaza-krigen.

Sinnene kom raskt i kok og det utviklet seg til en heftig meningsutveksling i forholdsvis sterke ordelag, om Israel, Hamas, islam og den arabiske verden, med innlagte personangrep.
Jeg skrev at et samfunn og dets kultur er bestemt av menneskene som bor der. Og jeg skrev at forholdene i de arabiske landene var blitt verre etter den arabiske våren, og at det muslimske brorskap hadde fått økt oppslutning.

Gravejournalisten Hustadnes har bedt om innsyn i den private diskusjonsstrengen, noe som er uaktuelt. På Facebook følger jeg Las Vegas-regelen. Men Hustadnes har fått teften av noe større i sommervarmen. Han trekker inn Finansavisens Innvandringsregnskap i fjor, der jeg var medforfatter. Tall fra SSB viser at ikke-vestlig innvandring er dyrt. Innvandring fra islamske land er spesielt dyrt, og forklarer hvorfor ikke-vestlig innvandring er dyrt. Hvis Dagbladet mener det er feil eller rasistisk, må de kontakte SSB. Hvis Dagbladet mener man ikke burde publisere slike saker, er det bare å ønske lykke til med agurknytt i sommervarmen.

Jeg kan si dumme ting i private lag. Så hvis Hustadnes bare følger med, vil han få nok å fylle spaltene med.

Da gjenstår det bare å ønske gravejournalist Halldor Hustadnes god sommer. Kanskje det vanker SKUP-pris til våren?

Med vennlig hilsen
Kjell Erik Eilertsen»

Thursday, July 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments