IS ber om tips på Twitter om hvordan de skal henrette «det jordanske pilotsvinet»

(Dagbladet): Tilhengere av terrorgruppa IS deltar nå i en grotesk meningsutveksling på nettsamfunnet Twitter, inspirert av siste utgave av terrorgruppas propagandablad «Dabiq».

Slik Dagbladet fortalte i kveld slapp IS nylig den sjette utgaven av «Dabiq».

I bladet kritiserer IS al-Qaida, samtidig som de legger fram en polert glansbildeversjon av tilværelsen som fremmedkriger. Også IS’ egne gisler tvinges til å bidra i propagandabladet, der den jordanske jagerpiloten Muadh al-Kasasbeh et «intervjuet». Jordaneren har vært i IS’ fangenskap siden onsdag.

Twitter-aksjon

Intervjuet har utløst en grotesk nettmobilisering blant IS-støttespillere. På Twitter har en rekke IS-tilhengere tatt opp tråden etter at noen først lanserte et emneord som kan oversettes til «foreslå hvordan vi kan drepe det jordanske pilotsvinet».

Det opprinnelig arabiske emneordet har ifølge The Independent blitt spredt over tusen ganger på nettsamfunnet.

Jagerpiloten spottes blant annet med svært grove bilder av vold og døde mennesker, mens IS-tilhengerne sitter hjemme foran PC-skjermen og diskuterer drapsmetoder.

Til motmæle

Støttespillere av piloten har imidlertid valgt å stå opp mot den grove voldspropagandaen. De benytter et arabisk emneord som på norsk kan oversettes til «Vi er alle Moaz».

Blant støttespillerne er dronning Rania og kronprins Hussein, og deres støtteerklæringer til piloten har spredt seg svært raskt. Dronning Ranias Instagram-bilde til støtte for 27-åringen har alene blitt spredt mer enn alle IS-innleggene til sammen, ifølge the Independent.

- IS-støttespillere har forsøkt å ta over emneordet til støtte for ham [piloten]. Jihadister verden over har mobilisert for å se ham drept, sier terrorforsker Charlie Winters ved den anerkjente tenketanken Quilliam Foundation.

Sosiale medier

Dagbladet har tidligere fortalt om IS’ omfattende bruk av nettpropaganda og sosiale medier, og dettes appell til norsk ungdom,

Islamistene bruker Facebook, Twitter, Ask.fm, meldingstjenestene Kik og WhatsApp, og chattetjenestene Skype og Viber, i tillegg til vanlig e-post.

Facebook opplyste til Dagbladet i høst at de har dedikerte «IS-jegere» som jakter terroristenes profiler, uten at det har kunnet hindre at en rekke vestlige fremmedkrigere legger ut propagandamateriale.

Også en rekke norske fremmedkrigere er helt åpne om hvem de kjemper for og hvor de er.

Wednesday, December 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments