- Ingen bevis for at moskeen ble påtent

Politiet trekker tilbake tidligere opplysninger om at moskeen i Eskilstuna i Sverige trolig ble påtent torsdag, ettersom vitnet som sa at en person kastet en brannfakkel inn i moskeen, ikke har meldt seg.

Ifølge vitneopplysninger torsdag var det noen som kastet en brennende gjenstand gjennom et vindu i bygningen, før det begynte å brenne. Politiet etterforsket saken som en mordbrann, og gikk ut ifra at moskeen ble påtent.

– Det var et muntlig tips som politiet fikk like etter brannen. Når det oppstår denne typen hendelser, og det er såpass mange mennesker til stede, så oppstår det kaos. Det kan finnes et vitne som har sett dette, men vi har ikke fått tak i dette vitnet foreløpig, opplyser etterforskningsleder Lars Franzen ved politiet i Eskilstuna til radiokanalen Sveriges Radio fredag.

Politiet utelukker ikke at brannen kan være påsatt, men sier at det ikke finnes noe konkret bevis på at dette er tilfelle.

– Dersom politihundene markerer noe lørdag, kommer teknikerne til å ta prøver som sendes videre til statens kriminaltekniske laboratorium. I så fall vil de avgjøre om det finnes materiale som for eksempel bensin eller brannfarlige væsker, sier Franzell.

Demonstrerte

Det var rundt 20 personer i forretningslokalet, som brukes som moské, da det begynte å brenne torsdag ettermiddag. Én person er alvorlig såret og er til behandling på sykehus som følge av brannen.

Fredag ble det utbrente moskébygget fylt av blomster, lys og hjerter til støtte for de personene som ble skadd. Flere hundre personer møtte opp for å vise forakt mot hatkriminalitet.

– Vi vil ha et samfunn der alle innbyggere i Eskilstuna kjenner seg trygge og delaktige. Vi står opp for et sted hvor ingen skal behøve å føle redsel på grunn av sin tro, skrives det på Facebook-siden til gruppen «Sammen for Eskilstuna».

Fordømte antatt angrep

Sveriges statsminister Stefan Löfven fordømte fredag ettermiddag det han kalte for hatkriminalitet:

– Vi vil ikke tolerere slik kriminalitet, det er fullstendig uakseptabelt. De som ønsker å praktisere sin religion, bør kunne være i sin fulle rett til det, sa Löfven til Sveriges Radio fredag.

Allerede torsdag gikk flere sentrale politikere ut og fordømte det antatte angrepet som rammet Eskilstuna i Södermanland, vest for Stockholm.

Innenriksminister Anders Ygeman kalte hendelsen «motbydelig og uakseptabel».

Så langt i år har det blitt gjennomført tolv angrep mot moskeer i Sverige.

(NTB)

Friday, December 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments