Hvordan vil Israel svare etter likfunnene? – Våre hjerter blør. Hamas vil betale

I kveld ble de tre israelske tenåringene Naftali Frenkel (16), Gilad Shaar (16) og Eyal Yilfrach (19) funnet døde, nedgravd på et jorde tre kilometer vest for landsbyen Halhoul på Vestbredden.

De tre ble kidnappet da de skulle haike hjem etter endt skoledag 12. juni.

Siden da har Israel gjennomført en voldsom leteaksjon etter de tre tenåringene. Mer enn 400 palestinere er blitt arestert og fem drept i «Operation Brothers Keeper» i løpet av de siste 18 dagene.

Nå holder verden pusten, og venter på hvordan Israel vil svare etter at de tre tenåringene i dag ble funnet drept.

- Hamas er ansvarlige, og Hamas vil betale, sa statsminister Benjamin Netanyahu under et hastemøte i kveld.

Har navngitt gjerningsmenn

Uttalelsen kommer etter at flere regjeringsmedlemmer har raslet kraftig med sablene etter funnet av de tre drepte ungdommene.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet er står to menn bak kidnappingene, Marwan Qawasmeh og Amar Abu Aisha. Shin Bet beskriver disse som Hamas-aktivister.

Talsmann for Hamas, Sami Abu Zuhri, sier at Hamas ikke tatt på seg ansvaret for kidnappingene eller dødsfallene:

- Det er bare den israelske versjonen av disse hendelsene som har blitt publisert. Israel forsøker å legge grunnlag for aggresjon mot Hamas. Vi avviser de israelske anklagene. Vi er allerede vant med dette, og vet hvordan vi skal forsvare oss. Ingen palestinsk gruppering, verken Hamas eller andre, har tatt ansvar for disse handlingene, og dermed kan man ikke stole på Israels versjon.

Avfyrte raketter

En stor kontingent av israelske sikkerhetsstyrker befinner seg i kveld på Vestbredden mellom den palestinske byen Halul og den israelske bosettingen Karmei Tzur, like nord for Hebron. I det samme området pågikk et stort søk etter de savnede tenåringene tidligere på dagen, skriver den israelske avisa Haaretz.

Samme avis melder at Hebron nå skal være fullstendig lukket av israelske styrker, man kommer seg verken inn eller ut.

Det har vært økende voldsbruk mellom israel og de palestinske områdene den siste tiden. Tidligere i dag ble minst 14 raketter avfyrt fra Gaza inn i det sørige Israel.

Monday, June 30th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments