Hun var blakk, en hjemløs mann ville gi henne penger til drosje. Nå vil hun skaffe ham en leilighet

Kunststudent Dominique Harrison-Bentzen (22) fra Preston var på vei hjem etter en kveld på byen da hun oppdaget at bankkortet var borte.

Til The Guardian og BBC forteller hun at det da kom en hjemløs mann bare kjent som «Robbie» og tilbød henne sine siste tre britiske pund (rundt 35 kroner).

De siste pengene hans

- Jeg innså at jeg ikke hadde noen penger, og en hjemløs mann tilbød meg sine siste tre pund. Han insisterte på at jeg tok imot pengene for at jeg skulle komme meg trygt hjem med drosje, sier hun til The Guardian. 

22-åringen sa nei takk til det rause tilbudet, men ble så rørt av gesten at hun startet en innsamlingskampanje for å skaffe «Robbie» et sted å bo.

- Jeg ble så rørt av en så snill gest fra en mann som møter så mye utstøtelse hver dag, så jeg lette ham opp, sier Harrison-Bentzen. 

- Har hjulpet flere

Hun la ut en melding på Facebook, og da oppdaget hun at mange andre hadde fått hjelp av «Robbie». Den hjemløse mannen skal ha gitt folk lommebøker de har mistet, og tilbudt skjerfet sitt til folk som fryser.

- Jeg brukte fire netter på å kjøre rundt i Preston for å finne ham, og jeg begynte å miste håpet, sier hun til Daily Mail. Preston by har cirka 114 000 innbyggere. 

4. desember fant hun ham. «Robbie» skal ha vært hjemløs i sju måneder, og har hatt problemer med å skaffe seg arbeid fordi han ikke har fast adresse. 

Etter to møter med mannen satte hun opp en innsamlingsside der hun ba folk gi 3 pund hver.

Tilbrakte natt på gata

Hun tilbrakte også en natt på ute gata sammen med støttespillere for for å skaffe oppmerksomhet om innsamlingskampanjen.

- Jeg kan ikke bare gi ham pengene, jeg må også forstå hva han går gjennom, sier kunststudenten.

Innsamlingssiden er i skrivende stund nede på grunn av høy trafikk. Så langt skal hun ha samlet inn nærmere 300 000 kroner.

Thursday, December 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments