Her er de nye passene

(Dagbladet): Politidirektoratet (POD) er i full gang med å utvikle en serie med nye pass, ID-kort og reisedokumenter.

- Disse midlene vil bidra til å øke sikkerheten rundt norske pass betraktelig, samt sikre oss en bedre dataløsning og bedre sikring mot bruk av falske ID-kort, sier politiinspektøren.

Og slik blir de nye kontantene din.

- For dårlig stilt

Det overordnede målet skal være å bedre sikkerhet.

- Det ble gjort en risikoanalyse av det pass, ID-kort og reisedokument-systemet som var brukt her til lands, og i denne testen fant vi ut at det var for dårlig stilt, sier politiinspektør John Kristian Thoresen til Dagbladet.

Thoresen er prosjektleder for omleggingen av nye pass. Han forteller at det er bred enighet blant de folkevalgte om å satse på dette.

- Dette er avgjort på politisk nivå, og vi har fått midler til dette. Til sammen har vi fått 263 millioner kroner til å endre passystemet, ID-kort-systemet og sørge for en bedre dataløsning. Dette skal brukes i tidsrammen 2014-2016, sier Thoresen.

Norsk design

I februar utlyste POD en designkonkurranse og i dag kunne fagjuryen avsløre at Neue Design Studio vant med sitt bidrag, inspirert av norsk natur.

«Designet er tiltalende og stilrent, fargene er subtile og abstraheringen av landskap er spennende. Forslaget ser ut til å være utformet med stor vekt på funksjonen til pass og ID-kort, og fremstår tydelig som et verdidokument. Konseptet er konkurransens mest nedtonede og stilrene løsning, og skiller seg positivt ut. Estetisk har man klart å gjøre landskapsmotivene til et egenartet uttrykk. Juryen verdsetter løsningens enkelthet», skriver fagjuryen i sin begrunnelse, ifølge Aftenposten.

- Å bli valgt som samarbeidspartner for design av de nye passene er så ærefullt som det kan bli, sier Gørill Kvamme, daglig leder og partner i Neue Design Studio til Aftenposten.

Nå skal utkastet av vinnerdesignet videreutvikles, og deretter vil uttrykket på designet få et endret utseende ut fra både tekniske hensyn og sikkerhetsmessige hensyn.

Friday, October 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments