Gutt (10) veide bare 14,8 kilo da han døde

(Dagbladet): Oslo politidistrikt har i ettermiddag mottatt den endelige obduksjonsrapporten av tiåringen som ble funnet død i Oslo 27. august i år.

– Det fremgår av rapporten at det er rimelig å anta at døden skyldes uttørring og avmagring. Gutten veide 14,8 kilo og var 131,5 cm lang, skriver politiet i en pressemelding.

Gutten gikk på 5. trinn på en skole i Oslo, men tiåringen møtte aldri opp til skolestart etter sommerferien i august år.

- Ingen sikker dødsårsak

Obduksjonsrapporten påviser ikke en sikker dødsårsak, men sier at «basert på obduksjonsfunn og analysefunn er det rimelig å anta at døden skyldes uttørring og avmagring».

Den påpeker at også nedkjøling kan ha spilt en rolle.

- Ved avmagring kan nedkjøling forekomme ved romtemperatur til tross for påkledning, heter det i rapporten.

Politiet sier at deres etterforskning nå nærmer seg slutten.

- Vi har avhørt en rekke voksne og barn i guttens nærmiljø, herunder lærere, helsepersonell, familie og naboer, skriver politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

Politiet opplyser at siste kjente observasjon av tiåringen var i begynnelsen av august 2014.

- Disse observasjonene ble gjort av to barn på henholdsvis ti og tolv år, som begge kjente avdøde. De opplyser at det på dette tidspunktet ikke skal ha vært noe synlig unormalt ved gutten, skriver politiet.

Siktet for omsorgssvikt

Mandag 3. november ble guttens mor, en kvinne i 30-åra bosatt i Oslo, varetektsfengslet i fire uker. Hun ble siktet for omsorgssvikt etter at 10-åringen ble funnet død i deres hjem.

Moren ble altså pågrepet omtrent tre måneder etter at sønnen ble funnet død i begynnelsen av august. Kvinnen erkjenner ikke straffskyld. Hun er for tida tvangsinnlagt på Dikemark sykehus til judisiell observasjon.

- Hun er ikke forelagt funnene i rapporten. Hun mener hun ikke har noe skyld i dette, sier hennes forsvarer, advokat Bjørn Rudjord til Dagbladet.

• Les også: - Den verste beskjeden en skole kan få

• Les også: -Tiåring døde av sult

Saken oppdateres.

Friday, December 5th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments