Gisselet Lorenzo (49) drepte vakta med machete og rømte fra islamistene

(Dagbladet): Den sveitsiske naturfotografen Lorenzo Vinciguerra (49) har i to år vært gissel hos den filippinske islamistiske opprørsgruppa Abu Sayyaf. I dag klarte han å rømme ved å drepe vakta med hans egen machete, melder The Guardian.

- Jeg er svært takknemlig overfor alle sivile og militære som har brakt meg i sikkerhet og behandler meg så bra, sier 49-åringen til nyhetsbyrået Reuters (se video).

Fotografen sier han forventer å feire jul med familien.

Trefning

Vinciguerra ble kidnappet i februar 2012, mens han var på fotooppdrag i øylandet, som overveiende er katolsk, men som har en muslimsk minoritet i sør. Da leiren han ble holdt i ble angrepet av det filippinske militæret, så han sitt snitt til å flykte, forteller oberst Allan Arrojado, øverstkommanderende på øygruppa Sulu.

Under skuddvekslingen angrep han vakta, fikk kontroll på macheten og hogg mannen i halsen. Deretter løp han i sikkerhet mens han ble skutt på av andre opprørere, forteller oberst Arrojado. Han pådro seg skader i kjeven i basketaket.

Også en nederlansk kollega av Vinciguerra, 52-årige Ewold Horn, ble holdt fanget i den samme leiren. Vinciguerra forteller at han ba medfangen om at han også skulle benytte sjansen til å komme seg unna, men at Horn var for syk til å flykte.

- Han har problemer med ryggen og tennene, og ønsket å bli, sier fotografen.

Fem drept

Hva som er skjedd med Horn, vites ikke. Vinciguerra er likevel sikker på at han blir behandlet bra av opprørerne.

- Nå er han den eneste som er igjen, sier 49-åringen, som ligger på et militærsykehus.

Oberst Arrojado opplyser at fem opprørere ble drept og sju skadd i trefningen.

Det filippinske militæret innledet i oktober en offensiv mot Abu Sayyaf, etter at gruppa løslot to tyskere fra fangenskap. Fremdeles holdes flere filippinske og utenlandske gisler av de ulike opprørsgruppene sør på Filippinene.

Saturday, December 6th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments