- Dette er svenskenes kultur. Sier man sånne ting har man dårlige hjerter

(Dagbladet): Det er som oftest bra trøkk i hallen under håndballmesterskap, men under EM i Kroatia har det vært ganske hett også utenfor parketten.

I går sikret Sverige bronsen etter en dramatisk kamp mot Montenegro, som ble forberedt med mye prat om frykt for montenegrinernes tøffe spill. Det hadde svenskene blant annet fått merke i gruppespillet.

- De spiller en håndball jeg ikke setter pris på. Da syns jeg Norge og Spania spiller bedre, og vi selv også. Jeg syns de går over grensen mange ganger, sa blant annet Johanna Ahlm.

- Kan drepe meg

Disse uttalelsene har falt i meget dårlig jord blant de montenegrinske kvinnene. Etter bronsefinalen tok kaptein Marija Jovanovic et skikkelig oppgjør med svenskene i et intervju med Expressen.

- Vi har hørt dem si mange stygge ting om oss, og jeg syns ikke det er fair play. Om du har hørt noen i mitt lag si noe sånt om en motstander, kan du drepe meg, sier Jovanovic, og smeller til:

- Men dette er svenskenes kultur. Om man sier sånne ting så har man et dårlig hjerte, sier hun.

Svensk utvisning

Spesielt Montenegros Suzana Lazovic har fått mye oppmerksomhet, etter at hun først sendte en nederlandsk spiller på sykehus, før hun mot Sverige ble utvist etter knappe ni minutter.

- Hun er jo kriminell i spillestilen. I går satt hun og sippet fordi hun hadde skadet en spiller, utbrøt TV 4-kommentat Robert Perlskog på direkten.

Kaptein Marija Jovanovic merker seg at det i bronsefinalen i går var en svensk jente som fikk det røde kortet tidlig, Linnea Torstenson.

- De snakket så mye om Lazovic, og i dag gjorde Torstenson samme feil. Det var nok ikke meningen, men uansett kommer ingen i vårt lag til å ta det opp og prate om det. Det er ikke hyggelig å gjøre, sier Jovanovic til Expressen.

- Jeg kan bare gratulere. Men jeg liker ikke at de har snakket så mye de siste dagene, jeg synes ikke det er ålreit, sier hun.

De norske dommerne fikk forøvrig hard medfart av svenskene etter utvisningen av Linnea Torstenson.

Monday, December 22nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments