De 21 dyreste boligene i Holmenkollåsen

(Kapital): – Området kalt Hemingland på Oslos vestkant har fått en oppblomstring med den aktive livsstilen mange nordmenn har lagt seg til. Det er nok kanskje det stedet i landet som har flest dyre boliger, sier eiendomsmegler Nils O.M. Nordvik til Kapital.

Friområdene rundt Hemingbanen på Gråkammen er opprinnelsen til navnet Hemingland, også kjent som nikkersadelens hjemland, i åsen nedenfor Holmenkollen. I tillegg til Gråkammen har vi i denne artikkelen tatt med Ris, som ligger på nedsiden, hvor Jegerveien og Trosterudveien er blant de mer kjente gatene, og Vettakollen på oversiden med sin attraktive Stjernevei(en).

– Alle gatene er like gjeve. De som ønsker mer nærhet til byen velger Ris, mens de som vil ha enda mer nærhet til Marka velger toppen med fantastisk utsikt og enda friskere luft, sier Nordvik i eiendomsmeglerforetaket Nordvik & Partners til Kapital.

Arvefall og fortetting
Fra gammelt av er det mange store villaer på store eiendommer i dette området. Arvefall har ført til mye fortetting, men brorparten av den opprinnelige bebyggelsen har fått stå – og er attraktiv, noe markedsverdiene gjenspeiler.

– Det er mye gamle penger i området. Folk er opptatt av ikke å opptre snobbete, sier Nordvik.

Et par håndfuller av de som bor her figurerer på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. En av de mer profilerte er eiendomsinvestor Christian Ringnes. Andre milliardærer er investor Jan Haudemann-Andersen, eiendomskongen Jonas Ramm og Else Marie Mustad Astrup. Flere rederarvinger bor også i området, deriblant Brynjulf Skaugen og Otto Gregard Tidemand. Begge har formuer i størrelsesorden 600 til 750 millioner kroner, skriver Kapital.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre, som har vokst opp i området, bor i Risbekkveien. Huset hans er noe mer beskjedent enn de andre vi har tatt med i serien denne gangen, men vi har valgt å ta det med fordi politikeren er så sentral.

– Det er i skikkelig Arbeiderparti-ånd. Du må få med at han kjøpte huset av Torstein Tvenge, som bodde der før, forteller en beboer noe ironisk til Kapital.

Hagen og Hermanrud
Litt lenger opp mot Vettakollen er innslaget av moderne – eller modernistiske – hus større. Sjefstrateg Petter Hermanrud i First Swedbank bor i et funkishus i Stjerneveien. I samme gate, med fantastisk utsikt, planlegger Stein Erik Hagens datter Nina Camilla Hagen å oppføre en ny modernistisk bolig på 800 kvadratmeter – som trolig vil få en markedsverdi på 50 til 60 millioner kroner.

Det er ikke alltid man får igjen pengene, hverken ved bygging eller oppussing. Tidligere First Securities-sjef Jørgen Pleym Ulvness, som nå er leder for Agasti, kjøpte sammen med sin kone Hedda, daglig leder i eiendomsmeglerkjeden Eie, et hus i Gråkamveien for 47 millioner kroner for noen år siden. Selgeren, Harald Høegh, hadde kjøpt det tre år tidligere for 29 millioner og pusset opp for minst det samme beløpet.

Kapital har tatt med plasseringen til noen eksepsjonelle eiendommer rundt Holmenkollbakken, alle i klassen over 60 millioner kroner, se bildet neste side, nettopp fordi verdien er så høy. Ett av dem er Stein Erik Hagens digre eiendom i Voksenkollveien som fort har en markedsverdi på 150 millioner kroner.

To eiendommer har blitt omsatt for henholdsvis 60 og 75 millioner kroner ganske nylig. Det er ikke sikkert kjøperne får igjen de beløpene hvis de skulle forsøke å selge. Igjen er det markedsverdiene vi har lagt til grunn, hva eiere hadde fått igjen hvis de hadde lagt ut boligene til salgs i dag. Med nybygg skal smaken klaffe akkurat for at man skal få pengene igjen.

Faksimile fra Kapital 21/14

 

5. Eier: Christan Ringnes

Verdi: Kanskje 30 mill.

Eiendomsspar-sjefen kjøpte et annet hus lenger ned i Jegerveien da han og kona Denise gikk hvert til sitt for noen år siden. Han betalte 30 millioner kroner for villaen fra rundt 1930 med tomt på knappe to mål.

6. Eier: Ebbe Carl Axel Ebbesøn Astrup

Verdi: Rundt 30 mill.

Investoren og styrelederen Astrup kjøpte denne herskapsvillaen i Jegerveien fra rundt 1917 på for 4,5 millioner kroner i 1992. Huset er tegnet av Henrik Nissen d.y. som også har formgitt turisthyttene Gjendesheim og Glitterheim. Astrup er gift med Else Marie Mustad Astrup, som kontrollerer Mustad Industrier. Tomten er tre mål og kan trolig utvikles.

7. Eiere: Tina Frederikke Hjerkinn Klaveness og Erik Klaveness

Verdi: 25–30 mill.

Ekteparet betalte i underkant av fire millioner kroner for den herskapelige villaen i Jegerveien i 1998. Huset fra cirka 1900 er på rundt 600 kvadratmeter. Eiendomsinvestoren solgte i sommer Sørlandsperlen Gaupholmen for 53 millioner kroner.

Villa Eckbo

Kjent selskapslokale fra 1914 tegnet av Arnstein Arneberg. Ligger på en fem mål stor tomt langt nede i Jegerveien. Eies av det tidvis omstridte Eckbos legater.

Eplehageutbygging

Den tredje tomten til høyre i Jegerveien, etter at man har tatt av fra Slemdalsveien, ble nylig solgt for 78 millioner kroner, ifølge Finansavisen. Selger var rederaving Axel Wilhelmsen og kjøper Solon Næring, som blant annet eies av Tore Aksel Voldberg. Ifølge avisen er det planer om riving og oppføring av minst 20 eneboliger.

8. Eier: Jon Otter Mørland

Verdi: 20 + mill.

Gründer og daglig leder i Mørland & Johnsen betalte 17,3 millioner kroner for villaen fra rundt 1915 i Trosterudveien i 2010. Huset er på 350 kvadratmeter. Tomt på 1,25 mål.

9. Eiere: Hilde Vik Matre og Bjørn Matre

Verdi: 25 mill.

Matre og hans kone bladde i 2005 opp 16,3 millioner kroner for eiendommen i Trosterudveien. Huset, som er bygget like etter 1910, er på rundt 500 kvadratmeter. Matre var med på å starte opp konsulentselskapet BCG i Norden og er høyt oppe i BCG internasjonalt. Hun har lang fartstid fra finansbransjen og har de senere år gjort stor suksess med Lille Oslo Eiendom.

10. Eier: Denise Ringnes

Verdi: Rundt 40 mill. kanskje mer

Christian Ringnes’ eks-kone beholdt den herskapelige villaen i Jegerveien da paret gikk hver til sitt. Huset er på godt over 500 kvadratmeter og ble bygget litt etter 1915. Tomten er på knappe fire mål.

11. Eier: Lars Petter Hadler Fasting

Verdi: 25–30 mill.

Eiendomsinvestoren kjøpte villaen i Stjerneveien for 5,5 millioner kroner i 1995. Hus på godt over 500 kvadratmeter fra rett etter 1900. Tomten er på godt over to mål.

12. Eier: Marianne Heien Blystad

Verdi: 40 mill. kanskje mer.

Advokaten og styreproffen Blystad, gift med reder og investor Arne Blystad, kjøpte et hus i Huldreveien for 5,3 millioner kroner i 1995. Hovedhuset fra 1960, som er på godt over 500 kvadratmeter, ligger helt inntil skogen. Tomten er på knappe tre mål. En av de nærmeste naboene er Fred. Olsens datter Anette Olsen.

13. Eier: Ørnulf Høyer

Verdi: Rundt 25 mill.

Kleskongen kjøpte denne nybarokke villaen i Trosterudveien for ni millioner kroner i 1998. Da hadde huset nylig vært tilholdssted for en “forbryterbande” med BI-studenter, ifølge Oslo Byleksikon. Flere TV-serier er spilt inn på eiendommen, deriblant NRKs “Mammon”. Tomten er på knappe to mål og har svømmebasseng.

14. Eier: Otto Gregard Tidemand

Verdi: 40–50 mill.

Rederarvingen, som gjennom holdingselskapet Bonita Shipping kontrollerer en rekke shippingrelaterte datterselskaper, har bodd i denne villaen i Trosterudveien siden begynnelsen av 1980-tallet. Huset fra 1916 er på cirka 400 kvadratmeter og har blant annet svømmebasseng. Eiendommen er på hele fem mål, som trolig kan utvikles, derav verdivurderingen.

15. Eier: Ekteparet Ulvness

Verdi: 50–60 mill.

Tidligere First Securities-sjef, nå direktør i Agasti, og hans kone, som er administrerende direktør i Eie, kjøpte den gule herskapelige villaen i Gråkamveien for 47 millioner kroner i 2011. Huset fra 1918 er på 630 kvadratmeter, og tomten er på 4,2 mål. I fjor opplyste Ulvness at de hadde en takst på 62 millioner kroner.

16. Eier: Peter Hermanrud.

Verdi: Bortimot 30 mill.

Superstrategen i First Swedbank kjøpte funkishuset fra 1950 i Stjerneveien for i overkant av 26 millioner kroner i 2011. Det er på fire etasjer, måler rundt 400 kvadratmeter, har jacuzzi på taket og svømmebasseng i hagen. Med på kjøpet fikk han også en garasje som angivelig var oppført ulovlig, noe Kapital har omtalt tidligere.

17. Eier: Nina Camilla Hagen

Verdi: 50–60 mill.

Datteren til Stein Erik Hagen bor i barndomshjemmet sitt i Stjerneveien. Hun og ektemannen Daniel Sørli, som er sønn av tidligere alpinkjører og partyfikser Odd Sørli, planlegger å rive og bygge et nytt funkishus på 800 kvadratmeter, ifølge tegninger sendt til Plan- og bygningsetaten. Eier også nabotomten.

18. Eiere: Nina Merete Wendt Skaugen og Brynjulf Skaugen

Verdi: 50–60 mill.

Rederarvingen og hans kone kjøpte en herskapsvilla i Trosterudveien for 6,8 millioner kroner i 1990. Huset fra 1930 er på rundt 400 kvadratmeter, og tomten er på over fire mål. Familien eier også nabotomten med tilhørende hus, som begge er i samme størrelsesorden. Broren Severin Skaugen bor i Gulleråsveien, en liten kilometer unna.

19. Eier: Jonas Gahr Støre

Verdi: Bortimot 20 mill.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre bor i et hus fra rundt 1960 på en tomt på to mål i Risbekkveien med Nordmarka som nærmeste nabo. Han kjøpte huset av investor Torstein Tvenge. Verdivurderingen bygger på en forutsetning om at det kan skilles ut en tomt fra eiendommen.

Eks-rederbolig

Denne staselige villaen i Trosterudveien ble opprinnelig bygget for skipsreder Wilhelm Wilhelmsen og er tegnet av den kjente arkitekten Henrik Bull, som også har formgitt Nationaltheatret. Nå er boligen omgjort til flere leiligheter.

20. Eier: Jan Haudemann-Andersen

Verdi: 50 mill.

Investoren kjøpte denne store eiendommen på nesten åtte mål i Trosterudveien for 8,6 millioner kroner i 1994. Siden har han fått oppført et hovedhus på godt over 500 kvadratmeter, som de siste årene har vært gjenstand for en smakfull oppgradering. I tillegg er det flere mindre hus på eiendommen, kjent for sin vakre hage hvor det er egen tennisbane og svømmebasseng.

21. Eiere: Teresita Alvarez-Bjelland og Christian Bjelland

Verdi: 40 mill.

Investor Bjelland og hans kone kjøpte huset fra 1930-tallet i Rugdeveien for 15 millioner kroner i 1997. Tomten er på over fire mål.

Kilder: Eiendomsmegler Nils O.M. Nordvik i Nordvik & Partners, beboere i området, Oslo Byleksikon, eiendomsregisteret Infoland, Ravninfo, Finans­avisen, Kapital, VG, DN og Nettavisen.

Friday, December 26th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments