34-åring er siktet for drap på kona, som er sporløst borte: Han har sine tanker om hvor hun er

JÆREN TINGRETT (Dagbladet): Nesten fem timer etter at retten ble satt, kom aktor og forsvarer ut av Rettssal 2 i Jæren tingrett i kveld.

- Han har sine tanker og teorier om hvor hun er, sier hans forsvarer, Ørjan Eskeland, om kona Agnes, som har vært savnet siden Skjærtorsdag.

Den tyske mannen (34) ankom retten klokka 13, iført blå hettegenser. Han satt med hodet bøyd ved siden av sin advokat, mens retten ba at møtet skulle gå for lukkede dører.

- Han har en detaljert forklaring på hvor hun kan være. Det er selvfølgelig noe vi vil be politiet etterforske videre, sier Espeland til Dagbladet etter møtet.

34-åringen er siktet for forsettelig drap, men nekter straffskyld og ville derfor begjære seg løslatt. Det var av hensyn til etterforskninga at møtet foregikk uten at pressen fikk være tilstede.

Det var ektemannen som skal ha sett Agnes sist, nesten tre dager før han meldte henne savnet.

- Nå har han det selvfølgelig vondt. Han tenker mye på barna sine og på kona si, og er forferdet over å bli siktet i saken, sier Espeland til Dagbladet.

- Hvordan forklarer han at han ikke meldte henne savnet før etter nærmere tre dager?

- Jeg vil ikke gå inn på forklaringen hans, men han er klar på hvor han var. Han husker alt, sier Espeland.

Det er foreløpig ikke kjent hva retten kom fram til bak de lukkede dørene, men aktor har bedt om fire uker med brev- og besøksforbud.  Kjennelsen ferdigstilles i kveld, men er unntatt offentligheten.

- Jeg skulle gjerne ha uttalt meg om forklaringen i media, men jeg føler ikke at jeg kan det slik som retten nå har lagt lokk på saken, sier advokaten.

- Han har det ikke godt, han synes dette er svært tungt, sier Espeland om klienten.

Fram til mandag hadde ektemannen status som vitne i saken, men ble siktet etter på grunn av tekniske spor og motstridende forklaringer til politiet. De har forløpig ikke ønsket å gå nærmere inn på forklaringen hans.

- Vi vil begjære ektemannen varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud, hvorav de to første undergitt fullstendig isolasjon, sa Kristin Nord-Varhaug, politiinspektør og aktor i saken, i en pressemelding onsdag morgen.

Tobarnsmoren Agnes ble sist sett Skjærtorsdag, men ble først meld savnet lørdagen etter, tre dager seinere. Hun er fortsatt savnet.

I dag skriver Dagbladet om en av parets nærmeste naboer, Sigve Schelbred, som snakket med ektemannen like før han ble siktet i saken.

- Jeg var oppe hos dem for å fortelle at sauene mine gikk løs, og da spurte han meg om jeg hadde hørt at hun var savnet. Han fortalte at det var over alt på nyhetene, sier Schelbred.

Agnes Elisabeth Müller snakker godt norsk med tysk aksent. Hun er cirka 170 høy, med normal kroppsbygning. Da hun forsvant var hun trolig kledd i blå jeans, hvit jakke og lysebrune sko.

Wednesday, April 30th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments