161 reddet ut, 317 fortsatt fanget

SISTE: Den italienske sjøforsvaret melder på Twitter at 161 personer er reddet, men at 317 passasjerer fortsatt er fanget på båten.

(Dagbladet): Redningsmannskaper har nå startet arbeidet med å hente passasjerer ut av den brennende ferja i Adriaterhavet.

Den italienske ferja Norman Atlantic var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona da det begynte å brenne i bilparkeringen om bord.

Nå jobber redningsmannskapene for å redde ut passasjerene – to og to – med helikopter, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Flere hundre om bord

Det skal ha vært totalt 478 mennesker, inkludert 55 ansatte, og rundt 200 kjøretøy om bord. Brannen startet like før klokka fem søndag morgen, norsk tid.

Passasjerene hentes nå ut med helikopter og overføres til en båt i nærheten. Hver slik runde tar 15 minutter, ifølge det greske forsvarsdepartementet. To italienske og to greske helikoptre skal være involvert i redningsaksjonen.

Den greske kystvakta bekrefter at en gresk mann omkom under redningsaksjonen. Minst sju personer er så langt meldt skadd. Redningsmannskaper skal forsøke å slepe båten til den albanske byen Durres og har festet en slepekabel til båten.

- Hjelp oss

Passasjerene om bord har kommet med dramatiske skildringer av hendelsen til den greske TV-stasjonen Mega. Passasjerer om bord fortalte at de sto fast på det øvre dekket på ferja, fordi det ikke var nok plass til alle i livbåtene.

- De prøvde å senke noen båter, men ikke alle av oss kunne komme i. Det er ingen koordinering, sa en passasjer, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 

En annen passasjer uttrykte også sterk fortvilelse over telefonen, før han måtte legge på.

- Vi brenner og synker, ingen kan redde oss. Vær så snill å hjelpe oss! Ikke forlat oss!, sa passasjeren Nikos Papatheodosiou.

Forferdelig vær

Kombinasjonen av dårlig vær og høy vind gjør redningsaksjonen svært komplisert.

- Det er en av de mest kompliserte redningsaksjoner som vi noensinne har gjort, sier Miltiades Varvisioti, leder for de greske skipsfartsmyndighetene.

Den greske TV-kanalen Mega skriver at de sju lasteskip har dannet en slags sirkel rundt ferja for å gjøre redningsarbeidet lettere i den sterke vinden.

Av de 478 passasjerene, skal 268 være greske. Det er også passasjerer fra Tyskland, Storbritannia, Italia, Østerrike, Frankrike og Nederland. 150 av passasjerene skal ha kommet seg i en livbåt og resten løftes nå ut to og to.

Sunday, December 28th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments