«Sånne som deg burde ikke være i Norge og burde ikke finnes»


Nestleder og pressetalsmann i Folkebevegelsen mot innvandring (FMI), Jan Høeg (90), er bøtelagt for å plage en innvandrerkvinne på arbeidsplassen hennes i Larvik, skriver Østlands-Posten i dag.

Det var hijaben hennes som vakte Høegs kraftige mishag, da han i følge ham selv to ganger tilfeldigvis møtte henne på stedet hvor hun jobber.

Besøksforbud

- Jeg sa bare at vi bruker ikke sånt i Norge, og ta den med deg til landet du kommer fra, sier Høeg til Dagbladet.

Ifølge Østlands-Posten er grunnlaget for boten en enda sterkere ordbruk: «Du finnes ikke», «Reis tilbake til hjemlandet», og «sånne som deg burde ikke være i Norge og burde ikke finnes», skal han ha sagt.

- Rent dikt, sier han til Dagbladet.

Høeg er også ilagt besøksforbud og har ikke lov til å nærme seg kvinnen.

- Plagsom atferd

Fordi Høeg først nektet å betale boten, var saken berammet for tingretten i Larvik. Nå trekkes den, etter at Høeg har bestemt seg for å betale boten.

Han sier til Dagbladet at han kom fram til en ordning i går fredag, og at han kommer til å betale en bot på 7000 kroner for å få saken ut av verden.

Forholdene Høeg er bøtelagt for skjedde mellom juli 2012 og august 2013, og førte ifølge Østlands-Posten til at han ble anmeldt for plagsom, skremmende eller hensynsløs atferd.

Ifølge Østlands-Posten er kvinnen som ble hetset av Høeg svært berørt av hendelsen og ønsker ikke å uttale seg om saken.

Trakk reklamevideo

Det er ikke første gang Jan Høeg, som tidligere var leder i Folkebevegelsen mot innvandring, kommer i trøbbel på grunn av sin aktivisme mot innvandring.

For et år siden skrev Dagbladet at Tine trakk en reklamevideo etter at meierigiganten ble oppmerksom på at FMIs nestleder var med i den.

Videoen sluttet med ordene «Slike gutter det vil gamle Norge ha».

- Ikke hel-norsk

Nå i kveld sier Høeg at han har fått telefoner med drapstrusler etter hendelsene som han nå er bøtelagt for.

- Hvem har kommet med disse truslene?

- Stemmen er ikke hel-norsk, sier Jan Høeg til Dagbladet.

Saturday, November 30th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments