De nye må begå lovbrudd, utføre «ærender» for klubben og få «ja» fra alle de andre


(EXPRESSEN/DAGBLADET): Medlemmene av MC-gruppa Hells Angels er under hard disiplin, strenge regler og – om de skulle bryte reglene – svært harde straffer.

Det skriver svenske Expressens Kvällsposten. I lang tid har avisa gransket gruppa som har eksistert i 20 år i Sverige. På lista over interne lover, står obligatoriske møter en gang i uka, førerkort- og medlemsavgift til 1000 kroner i måneden.

Men ikke alle reglene er like «vanlige». På lista, som er kartlagt av amerikansk politi – basert på et elleve kapitler-langt internt HA-dokument, heter det også at man må «begå lovbrudd» for å bli medlem.

Reglene

I regelverket står det blant annet at:

• Alle medlemmer må betale avgift til klubben. Pengene går i hovedsak til den lokale klubbkassa, men pengene forvaltes også oppover i systemet.
• Delta på klubbens obligatoriske møter.
• Først etter fem år som Hells Angels-medlem har man lov til å flytte til et nytt sted. Om Hells Angels ikke finnes lokalt på det nye stedet, blir medlemmet en såkalt «Nomad».
• Medlemmer som misbruker narkotika ved å injisere med sprøyte, blir kasta ut.
• Medlemmer må være fylt 21 år.
• Alle medlemmer må eie en Harley Davidson på minst 1200 kubikk.
• Personen må ha vært en såkalt «hangaround» og vært sponset av et fullverdig medlem. Personen må også ha gjort «ærender» for Hells Angels.
• Personen må ha gått fra å være «hangaround» til «prospekt» – ett steg høyere på rangstigen – som gjør at man får en Hells Angels-vest med klubbens navn på.
• Deretter trenger personen «ja» fra alle medlemmer før de selv er et godkjent medlem.
• Må gjennomføre en prøveperiode på seks til 12 måneder.
• Bilder av personen som ønsker å bli medlem, må sendes rundt til alle de andre HA-medlemmene.

«Straffes med døden»

Kun i unntakstilfeller tolereres det at klubbreglene brytes. Straffen for slurv, dårlig disiplin eller å ikke møte opp på de obligatoriske møtene, kan straffes med bøter som går rett i klubbens kasse.

I de mest alvorlige tilfellene straffes man med døden, ifølge avisas politikilder.

I tillegg til lista over regler, gjøres det grundige sjekker av både familie, venner og personens privatliv. På den måten er organisasjonen helt sikre over hvem de har å gjøre med, skriver avisa.

HA, som ble etablert allerede i 1948 i Fontana, California, har lenge vært i politiets søkelys. På 90-tallet raste den såkalte «MC-krigen», da blant annet et medlem av rivaliserende Bandidos ble drept i Drammen.

I juni i år falt dommen mot HA-leder Ove Jørgensen Høyland, som fikk åtte og et halvt år i fengsel, blant annet basert på den såkalte mafiaparagrafen. I alt åtte menn med tilknytning til Hells Angels måtte 21. januar 2012 møte i Nord-Troms tingrett tiltalt for organisert narkotikahandel.

Hells Angels-talsmann Rune «Super’n» Olsgaard, avviser at det finnes hemmelige regler i motorsykkelkubben.

- Vi har regler og klubbkontingent vi, som alle andre klubber, men det er ikke så mye hemmelig rundt det, sier Olsgaard til Dagbladet.

- Men det med at man må gjøre noe kriminelt for å bli med, er helt feil. Vi er en motorsykkelklubb, ingen kriminell organisasjon, sier Olsgaard.

Tuesday, December 31st, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments