Bjørgen gråt etter sjokkexit i kvarten


LENZERHEIDE/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen ledet Tour de Ski før dagens fristilsprint i Lenzerheide i Sveits, men allerede i kvartfinalene gikk det dårlig for skidronningen.

Bjørgen havnet bakpå tidlig i heatet, og klarte aldri ta igjen svenske Hanna Erikson og italienske Gaia Vuerich på oppløpet. Dermed er den norske jenta ute.

Magesmerter

Therese Johaug ble også slått ut i kvartfinalen, men etter oppskriften ville Bjørgen tatt mange bonussekunder på lagvenninnen etter en sprint som i dag.

Det gjorde hun altså ikke, Johaug er 46 sekunder bak ledende Ingvild Flugstad Østberg, og 44 bak Bjørgen.

Bjørgen derimot var svært skuffet etter løpet, og gikk gråtende gjennom pressesonen etterpå.

Den norske jenta sliter med magesmerter, fortelles det fra Sveits, noe Bjørgen bekrefter overfor NRK litt senere.

- Jeg har bare litt vondt i magen, og klarte ikke å gi alt i kvarten. Jeg ble nummer tre, og tapte ikke så altfor mye, men sånn er det, sier hun etter å ha fått summet seg litt.

- Nå skal jeg til hotellet og få i meg litt næring, sier Bjørgen, og svarer kontant «nei» på spørsmålet om trøbbelet vil ha noe å si for resten av touren.

Kristin Størmer Steira (52.) og Vibeke Skofterud (63.) kvalifiserte seg ikke for utslagsrundene.

Første seier

Det gjorde derimot Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Therese Johaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Flugstad Østberg, som var raskest av alle i kvalifiseringen, vant både kvart- og semifinalen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre i semifinalen, men gikk til finale på tid. Weng ble slått ut, mens  Johaug gikk ut i kvartfinalen.

- Ingvild er favoritten. Kanskje vi endelig skal få en Ingvild-seier, sa NRK-kommentator Jahn Post.

Og som sagt, som gjort.

I finalen var det de norske jentene som gikk i front. Sakte, men sikkert, sleit de ut resten av konkurrentene. Inn på oppløpet var Flugstad Østberg sterkest, en liten meter foran lagvenninna.

Med det tok Gjøvik-jenta sin første internasjonale seier på toppnivå. Og fikk med seg ledertrøya i touren på kjøpet. Ikke rart hun smilte i målområdet:

- Jeg trodde aldri det skulle skje. Det var en fantastisk dag for meg. Jeg hadde en god følelse etter prologen, og følte meg sterk resten av dagen, forteller Flugstad Østberg til arrangøren.

- Jeg blir helt fjortiss, det er jævlig -  nei nå sa jeg det igjen -  veldig gøy å vinne. Jeg skjønte at jeg var først, men det har jeg jo aldri vært før. Det er en opplevelse jeg gjerne vil ha igjen, sier Flugstad Østberg til NRK, mellom en haug med flaue øyeblikk  bestående av champagne, litt for mange flasker Isklar, partyhatter og stjerneskudd.

• I morgen venter 10 kilometer fellestart for kvinnene. Herrene går 15 kilometer.

Tuesday, December 31st, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments